mandag 24. oktober 2011

Hitler, Jesus og farfar

I en time på skolen, brukte vi tiden på å lese en tegneserieroman av Lene Ask som heter Hitler, Jesus og farfar.
Boka handler om ei jente, som skal forestille henne selv, jeg-personen som får et kunststipend og reiser med det til Tyskland. Hun leter her etter farfaren sin men det går raskt over til hennes egen oppvekst i et kristent miljø. Tegneserieromanen er bygd på forfatterens erfaringer der hun stiller seg spørsmålet: Når man ikke lenger tror på Gud, hva er da meningen med livet? Boka er skildret på en humoristisk måte, der hun spøker ganske mye. Ask bruker historien fra sin oppvekst

Bildene hun har brukt i denne tegneserien, er ganske enkle, og noen av dem forteller oss ikke så mye nødvendig, og dette gjør bildene litt personlige. Hun har også puttet inn fotografier i tegneserien noe som fungerer ganske bra. Hun bruker enkle ord og korte setninger, som gjør at boka kan leses av de fleste. Fargene i bildene er mørke og varme. Jeg synes at tegneserien ikke har så veldig konkrete bilder, og man kan derfor la fantasien føre hvor man vil.

Vi var på psykisk helse dag for ca 2 uker siden, der Lene Ask var innom og fortalte boka til oss, og den var langt mye mer morsom når hun fortalte, og mange kjente seg igjen, og det ble en god latter. Hun var kanon flink :)

 Karakter jeg ville gitt på  denne boka/tegneserien er 8, jeg liker innholdet ganske bra, go det er en morsom bok. Det er tatt med faktabilder fra andre verdenskrig, og disse kan tolkes på feil måter. Jeg synes alikevell at man kunne på en god måte kjenne seg igjen i boka på noen av bildene.

Bokbilde-kilden