torsdag 12. januar 2012

Lucky Luke



Contrywestern

Med Countrywestern tenker man på den ville vesten.
Jeg ser for meg at kjennetegnene på denne sjangeren er cowboystøvler, hatter og cowboyhester.
Country er i dag svært populært i USA og Norge.

Jeg har valgt å finne ut mer om Lucky Luke og å prøve å finne semiotikken her.

Lucky Luke er en tegneserie som ble skrevet av grunnleggeren i 1946.

Lucky Luke er en ensom cowboy som reiser rundt i den ville vesten sammen med hesten sin Jolly Jumper. Han kjemper mot banditter og Balton- brødrene.

Årsaken til at Lucky Luke er innen contry-western er blant annet ser man at Lucky Luke bærer cowboyhatt, har hvit hest, noe som kjennetegner god cowboy, og han bærer typiske særtrekk i klær, og hvordan han trekker våpen og måten han kjemper med bandittene på. Dalton- brødrene er onde skurker og banditter og bærer også cowboyhatter i andre farger. For det meste er miljøet ørken/sand og hete. Luke er kjent cowboy for å trekke våpen fortere enn sin egen skygge.

    
Miljøet i tegneserien går over den ville westen som oftest, med fattige folk, og fattige og lettvinte bygninger av tre midt i ørknen. Lucky Luke er helten her og skal redde penger og andre ting, og det er han som er helten i teksten.

Nesten alle som er med i denne filmen er enten fiender eller venner av Lucky luke og man kan se hvordan han skyter med en hånd og ofte fra låret. Språket er litt røft og harry, der Lucky Luke er den enkle cowboyen og han har et godt kjennskap til skurkene. Det er de samme bandittene om og om igjen, og tegneseriene går i det samme, at han skal overvinne disse skurkene som ikke er så veldig smarte. Tegningene er illustrerte der skurkene har litt mer grove særtrekk, i ansiktet og på høydene, med kjedelige farger på klærne, mens Lucky Luke har fargerike klær. Hans eneste venn er den hvite hesten hans.

Jeg synes Lucky Luke er fremstilt på en enkel måte, han er helten her, og vinner alltid i kampene mot skurkene, selv om han selv ikke er så smart. Tegneserien er humoristisk og språket er ganske festlig.


Bilde funnet på wikipedia søk: Lucky Luke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar