onsdag 30. mai 2012

Oppgave gatekunst, sammenligne?

Vi fikk i oppgave å gjøre noen bildesøk på noen gatekunstnere som Banksy, Dolk, Pøbel, David Choe og Blek le Rat. Vi skulle se om de hadde noe til felles.
Jeg ser at Banksy og Pøbel har noen fellestrekk. De lager mystiske verker begge to, som gjør at vi stiller spørsmål. Siden de har mye til felles har de også jobbet sammen. Hvis vi ser på Banksy sine bilder for eksempel dette:

Vi ser at det er laget ganske humoristisk, men samtidig er det ikke noe morsomt. Kanskje inspirerende for noen?
Banksy

Jeg får frysninger av enkelte bilder til Dolk for eksempel dette:
Dolk

Pøbel har flere populære bilder:
Pøbel


Jeg leste også på wikipedia at tidlig i karrieren til Banksy og Dolk, lurte mange på om Dolk var pseudonymet for Banksy. De har begge stilistiske likhetstrekk. Og de lager ofte vrier av hverandre bilder.



David Choe derimot kan vi se skiller seg veldig ut fra Banksy, Dolk og Pøbel. Vi kan se det på fargene. Han bruker ikke bare mørke farger men også lyse farger som blant annet blå, rosa og gul.
Han bruker i tillegg mer sammensatte bilder, der det ofte har en sammenheng. Han tar også kunsten med inn i stuer og bruker andre vegger enn gamle bygninger. Det samme gjelder Blek le Rat. Han bruker også farger, men ikke så mye som David Choe. Han bruker ofte sorte farger og andre farger til å fremheve hovedpunktet, for eksempel en jente som peker, så er jenta sort, mens fingen som peker en annen farge. Da blir det at vi legger merke til det han vil frem til.

Jeg synes at Choe er den som skiller seg mest ut av disse gatekunsterene, og jeg føler han er mest kreativ.

 Dette er et bilde av Obama, laget av Choe.
Bilde laget av Blek le Rat, legg merke til hvordan han bruker fargene på en kreativ måte, der han legger budskapet på jenta.


Obamabilde
Blek le Rat

__________________________________________________________________________________



Jeg personlig synes at disse maleriene er ganske emosjonelle, og noen faktisk litt skumle.
Alikevell synes jeg de er kanon flinke til å lage så flotte bilder, med så gode kreative tanker.

2 kommentarer:

  1. En generell kommentar i forhold til det å skrive fagtekster som jo bloggtekstene, er å systematisk skape troverdighet rundt egen tekst ved å vise til andres tekster. Det vil jo være aktuelt for deg når du skal studere videre!

    SvarSlett